Τύπος:
Τοποθεσία:
Κατάσταση:
Υπνοδωμάτια:
Τιμή:
EMail:
Password:
  Ξεχάσατε το Password ?
  Εγγραφή Νέου Χρήστη

Λεωφόρος Ποσειδώνος 3 & Οδός Άλφα
ΤΚ 16777, Ελληνικό Αθήνα
Τηλ.: +30 210 8910060
Fax.: +30 210 8910061

Κέρκυρα

Κέρκυρα, Κέρκυρα, με το ποντικονήσι… (*στίχος ελληνικού τραγουδιού)

Γνωστή και ως νησί των Φαιάκων, η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο τουριστικά νησιά της Μεσογείου, όπου τα φυσικά της χαρίσματα έχουν ταξιδέψει σε όλον τον πλανήτη. Με έντονο Βενετσιάνικο  χαρακτήρα αλλά και Αγγλικές και Γαλλικές επιρροές, η σημερινή Κέρκυρα είναι μια άρτια οργανωμένη μεγαλούπολη. Τόσο στην πόλη όσο και στα γύρω χωριά, οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι ιδιαίτερα έντονοι, ενώ οι δεκάδες υπηρεσίες της, κάνουν τον μέσο κάτοικο να έχει τα πάντα στα πόδια του. Η παλιά πόλη να ατενίζει από ψηλά και περιοχές διάσημες για τους V.I.P. επισκέπτες τους όπως το Κανόνι, η Παλιοκαστρίτσα και άλλες, συνθέτουν ένα μοναδικό παζλ επιλογών για τη ζωή στην Κέρκυρα.

Το φρούριο του Αγγελόκαστρου σε περίοπτη θέση υποδηλώνει το χτες των κατακτητών του νησιού, την ώρα που πιο μοντέρνα εμπορικά καταστήματα δίνουν την ανάπτυξη και την σύγχρονη, κοσμοπολίτικη εκδοχή της Κέρκυρας.

Οι παραλίες του νησιού με τα κρυστάλλινα νερά τους και τις μοναδικές ξενοδοχειακές υποδομές, αποτελούν πόλο έλξης μεγάλης μερίδας τουριστών που επισκεπτόμενοι την Κέρκυρα αναζητούν έναν τόπο και ένα σπίτι για να κάνουν το νησί, μόνιμη κατοικία.

Διάσημη παρά το δύσκολο όνομά της, η Παναγία των Βλαχερνών, δεσπόζει στη μέση των νερών του Ιονίου πελάγους. Συνδέεται με το νησί με μια στενή λωρίδα γης, ενώ μαζί το γειτονικό Ποντικονήσι, βρίσκονται στις φωτογραφικές μηχανές χιλιάδων επισκεπτών τους. Το ίδιο συμβαίνει και για το χώρο του Αχίλλειου, όπου το άγαλμα του λαβωμένου Αχιλλέα με τα ανάκτορα της βασίλισσας Σίσσι, υποδηλώνει τη σημαντική αξία του νησιού σε όλα τα επίπεδα πολιτισμού.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η Κέρκυρα για πολλούς διάσημους μεγιστάνες αποτελεί πέρα από έναν τόπο επίσκεψης και διακοπών, και έναν τόπο επένδυσης, απόκτησης γης και πολυτελών κατοικιών. Χαρακτηριστικά είναι τα σπίτια που έχουν αγοραστεί στην Κέρκυρα από τον Gianni Agnelli απόγονο της γνωστής δυναστείας του Ομίλου Ferrari- Fiat, του μεγαλοτραπεζίτη και γνωστού επενδυτή Rotschild, του Ρώσου μεγιστάνα Fedorov ή του Καρόλου (Prince of Whales). Και η λίστα δεν σταματά εδώ, όπως δεν σταματούν και οι χάρες του νησιού, που το καθιστούν πόλο έλξης των απανταχού επενδυτών που θέλουν να αξιοποιούνται στο μέγιστο οι επενδύσεις τους.

Η κοσμοπολίτικη Κέρκυρα συνδέεται με προγραμματισμένες καθημερινές πτήσεις με την Αθήνα, αλλά δέχεται και δεκάδες πτήσεις τσάρτερ με επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Έχει συχνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια όπου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας συνδέεται με την υπόλοιπη Ελλάδα. Τέλος το οδικό δίκτυο του νησιού είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο και προσφέρει στον επισκέπτη του εύκολη πρόσβαση από άκρη σε άκρη.
 
Μια χαρακτηριστική εικόνα της ιδιαίτερης Κέρκυρας, παρατίθεται ακολούθως από το οπτικό υλικό του φωτογράφου Νίκου Ζαμπέλη. 

Photo gallery